Friday, December 31, 2010

satu hari bulan satu dua ribu sebelas-112011

Salam...

   Happy new year my friends. Apa azam baru korang? Azam aku nak carik bf nama azam.Hehehehe. Best sangat ke tukar tahun baru ni? Boleh jadi lebih hebat ke? Beruang takder azam...cuma nak jadi beruang yang lebih baik.heheheh. Semoga impian korang dapat di capai. Hidup BERUANG!!!..(tetiba lak)

-2011-

Wednesday, December 29, 2010

WE ARE THE CHAMPION!

WAHAI MANUSIAAA....SOK KORANG CUTI 31HB DISEMBER 2010. YAHHHUUUU....!!AKU GEMBIRA KAN UNTUK KORANG NIE.HEHEHEHE

TAHNIAH BUAT PEMAIN BOLA KITA DI MANA FAHMI MEMANG TETAP ENCEM. HEHEHEHEH.

Tuesday, December 28, 2010

setia...

Salam...

 Hari ni aku sangat capek dong. Aku follow tuan aku gi outstation. Follow pun boleh capek ek..Tapi sebenarnya dia yang penat dari 4 jam pergi ,4 jam balik dalam satu hari doh.Agak-agak pergi mana tuh??Pergi Kuantan ja bukan jauh...tapi awek drive kan.So, fizikal dia pun tak la sehebat jantan kan.

Seperti biasa aku ada dalam hand bag dia jela, tak kuar-kuar pun. Jadi semalam petang tuh, habis je dia meeting dalam pukul 4 lebih terus berdesuppppp  drive balik.Takut hujan, jalan LPT tuh korang tau  jelah kan,kalau hujan jalan air bertakung. Secara automatik kalau drive laju-laju lopak air tuh akan menarik tayar tuh sekali gus anda akan terbabas ntah ke mana-mana. PAHAM? Ada la semalam 3-4 kemalangan berlaku kereta terbabas...


So nak pendek cerita, opismate dia yang pergi sekali tuh , tersembur la satu soalan nak bagi minah aku nie tak ngantuk. Perbualan mereka adalah begini :


Si Jantan  : Kau ada bopren tak? (Dah kahwin anak 3)
Tuan aku :Eh tetiba tanya apa hal lak. Nak tau hal personal lak 
                 (Minah ni memang cakap kasar  tapi  dia cute)
Si Jantan : Takla...saje nak tau....Jawab laaa
Tuan aku : Ahhhh tak payah la.Sibuk sibuk lak. Mesti ada sebab 
                  kan nak tanya-tanya nie.Tak nak jawab la.
Si Jantan : Haaaa ok laa...sebenarnya aku cuma nak tau je.Nak 
                 menyelami perasaan bini kat umah tuh. Bukan pe...aku 
                 nak tau apa perasaan dia bila aku sekarang ni dok 
                 dalam kete gi outstation dengan ko nie. Yelah pergi  
                 berdua...balik pun dah malam...Ko perempuan kan, jadi 
                 mesti ko tau macam mana perasaan orang perempuan 
                 kan.

Tuan aku : Oooooooooooooooooooooo.......cakap la dari tadi 
                   macam tuh. Cheh! mmmm...mau tau kah??
 Si Jantan : Yelah...aku tau dia kata tak kisah ,kalau dah kerja 
                   memang perlu kan.Tapi mesti ada dia terasa hati sikit 
                   kan??Betul tak??Mesti ada perasaan jeles kan?
Tuan aku: mmmmmm....kalau aku lah kan..




Dalam keadaan hujan yang lebat sambil drive petang semalam...mereka meneruskan perbincangan mereka itu.


Tuan aku: Mestilah jeles, walaupun pergi sebab kerja 
                 kan...Yelah...pergi ngan anak dara lak  
                 tuhhh..Tapi aku takder la nak ngorat ko.Aku masih 
                 waras..... Kalau aku ditempat dia, aku 
                 akan ada sedikit jeles  dan yakin kan diri bahawa laki 
                 aku tak buat menda-menda tak 
                 senonoh.Tapi tengok keadaan jugak la..kalau laki aku 
                 tuh tetiba miang semacam then aku memang kene siasat 
                 sikit la..

Si jantan: Oooo macam tuh ko rupanya..Tapi bini aku tuh ok lagi 
                la.Dia percaya kat aku...aku pun takder la nak buat keje 
                pelik pelik ni..

Tuan aku : Ko pikir bini ko je...Habis aku nie macam takder 
                  perasaan ke? Kadang-kadang aku memang sengaja nak 
                  elak tak nak gi outstation ngan laki-laki orang 
                  nie...sebab aku pun tau jaga perasaan bini bini orang 
                 nie, walaupun hal kerja. Tapi sekali sekali memang aku 
                 terpaksa nak gi jugak.Aku pun nak pengalaman, nak tau 
                  macam mana nak jaga projek...macam mana nak cakap 
                 dalam meeting..Niat aku baik tuh...Mentang-mentang la 
                 aku single...takder maknenye aku nak ngorat hang pa 
                nie.

Si jantan : Aku pun tak kisah sebenarnya ko follow. Aku tau ko pun 
                 nak belajar jugak kan.Takper aah..aku tanya je soklan 
                aku tuh. 


Dan tuan aku tuh terus drive dan sampai di rumah dengan selamatnya selepas drop mamat tu kat Petronas.


Sekian ,terima kasih.

Sunday, December 26, 2010

misi mencari ELvis (part 2)

Hello hello hello...

Hari ini aku nak perkenalkan Elvis.Masa ni aku shoot senyap-senyap masa tuan aku gi toilet `melabur` .Heheheh..So, cepat cepatla aku shoot.


nampak tak yang kat tepi kanan. Pakai sunglass tuh...



Tak nampak sangat ek??Okay la aku close up kan lebih lagi....
Inilah dia...

CHAKKK!!!!





Inilah dia Elvis tuh...encem tak??


Well I guess itu je lah aku nak show kat you all gambar dia...Aku cuma berani shoot gambar dia je.Tapi bila bertentang mata...aku masih terdiam dan terpaku.Dia pun terdiam juga di mana kami masing-masing tak mampu nak berkata apa.So bila tuan aku dah keluar dari toilet, cepat -cepat aku masuk balik dalam handbag dia dan aku ikut dia pulang semula ke rumah. It`s good to be home again...

Bye bye Elvis...




Thursday, December 23, 2010

kecewa lagi?

Assalammualaikum!!

Ada orang kat rumah ke ni???He he he he..

Okaylah kawan-kawan hari ni Beruang (nama samaran baru aku) nak cerita cinta sket kat kawan-kawan. Kisahnya begini la ek. Aku  ada post gambar mamat saga putih yang tuan aku dok angau tuh .Masih anda ingat? Tapi minggu ini sudah lain pula ceritanya. Memang tak dapat cari pun mamat saga putih tu, gilo apo??!Polis Bukit Aman pun tak tahu address mamat tuh sebab tak pernah kena saman lagi. Perghhhh aku cari sampai ke Bukit Aman tuh.Tak tipu, betul nie.

So seminggu ni, aku usha tuan aku ni, macam dia ada sedih sikit dalam hati dia la.Mungkin aku tak perasan tapi aku perasan juga la. Rupa-rupanya dia baru tahu kawan sekolah dia dulu yang dia geng sampai sekarang dah ada Awek. 

Mungkin tuan aku ni ada terminat sikit kot, tapi disebabkan berkawan, itu yang dia tak nak lebih dari berkawan. Salah ke kalau kawan  jadi kekasih ek? Cepat bosan ke? 

Bagi aku , bila kawan jadi couple kita , diorang akan lebih tahu perangai sebenar pasangan dia.Kalau baru kenal mesti lebih nak control cun dan macho. Apa pula pendapat korang?Tolong jawab deh. 

Yang pasti kawan-kawan, kawan dia ni pakai kereta ......






Minah ni bukan la pandang pada keretanya...tapi budi pekerti mamat tuh yang penuh sopan dan santun. Sedih la kau sorang-sorang...huhuhu


p/s : Sorryla kengkawan, bahasa dan ayat aku berterabur...aku kan beruang. Beruang tak pergi sekolah ok.

Tuesday, December 21, 2010

bruno mars

video

bruno mars ~ jadilah diri anda


As~Salam all...

 Hari ni beruang sudah mula nak merapu dan merapek...Gua gastrik sebab tuan gua tak bagi makan.Sedih woooo~~ kejam kejam! Saja nak bagi taring aku keluar kan?Jaga kau minah...aku gigit ko malam nie..Huuuuu.

pengajaran dari video nie kan....awek awek nak mengorat jangan lupa guna walkman ngan kaset yang lama lama korang ada.Sure ada mamat datang menggoda korang. PERRFEECTTT!!!


p/s : kadang kadang aku sendiri tak tahu aku ni betina ke jantan...kata beruang kannn..Muahahahaha!

Monday, December 13, 2010

she is looking for him..(misi minah aku ni)

Hi all...
             Hari ini aku nak habaq mai kat hang pa nie. Sebenarnya tuan aku ni tengah bengong...dah senget, harap muka jer qute tapi jiwa keliru...huuuu. Macam ni la yer...arituh dia pergi wedding kawan dia kat Telok Mas (kalau tak tahu silalah tengok kat google map ye) . Biasala...tuan aku kan comel...tetiba ada mamat ni dok usha dari awal dia kat meja makan, sampai lah nak balik...

            Masa nak balik tuh, sesuatu yang tak disangka....kebetulan diorang nie gerak reramai ke kerete. Sekali tengok ada dua biji saga kaler putih...nombor plat pun lebih kurang sama..aiseymannnnn...Rupa -rupanya mamat tuh pun naik kete salah satu kete putih tuh dimana tu kete dia la.Boleh lak tersama kaler,tersama jenama,tersama huruf nombor plat.....huaaahhh macam ada jodoh. Mamat ni nak usha la tuan aku nie....mintak nombor telefon, tapi dia tak bagi pun sebab malu ngan kawan-kawan mamat tuh...ramai sangat. Jadi nak cover malu tuh, minah nie g shoot lak gambar mamat tuh....

            Kalau korang nak tahu, hari hari minah ni dok angau mamat nie. Tu yang aku publish sonyap-sonyap nie....klau sapa-sapa kenal, tolong aku weh..Tolong yer...heee. Ni dia gambar mamat tuh yang pakai spec itam tuh, tak lah hensem kot...tapi boleh la.Yang pasti Elvis aku lagi encem.he he he he


misi mencari mamat ni

misi mencari Elvis

 As Salam semua...


    Mesti rindu kat aku kan bear yang qute nie kan ....he he he he...Well hari ini aku ada misi aku sendiri..Misi mencari cinta .
Ha ha ha ha.Aku nak follow tuan aku yang cun tu pegi keje.Kalau korang ingat lagi kan Bopren aku si Elvis tuh ada kat opis dia kan....so aku nak usha dia la....Tapi belum bersedia nak jumpa dia.huuuu...guerr ngak sabar nie deh.He he he.Walau hati ini berat, namun ku gagahkan jua demi kasih ku yang tercinta....(jangan muntah ye kawan-kawan). Misi aku yang ini adalah untuk intai dia je dulu...belum ada niat pun nak jumpa dia...huhuhu.Dapat shoot gambar dia jadilah. Mesti korang pelik kan aku takde simpan gambar dia......pelik la.Lepas dia blah tuh, aku buang semua gambar dia...sedih wooo..Nanti dah dapat aku tunjuk kat korang, dan tengok betapa macho dan gagah nya Elvis aku tuh...
   Malam tadi aku dah masuk dalam handbag minah tuh...pergghhh lemas la aku jap, takper...tahan tahan je laa.Okla...doakan kejayaan aku ye kawan-kawan.

Wednesday, December 1, 2010

muka sembab

video 
Salam.. pagi pagi yang indah hari ini....kalau bosan layan la youtube cik shida yang memang selamba.Ha ha ha ha..Anyway guys, ni aku curi dalam laptop cik a.m.y aku nie (tuan aku). Sudah lama video ini dalam laptop dia..ni masa dia pergi MITF awal tahun ni. Ini pameran toys. Dia ni memang takder kerja...ini lah keje dia...Aku layan video nie...memang MUKASEMBAB...So, enjoy la ye..Hari ni, aku lupa nak gosok gigi.Teddy bear pun ada gigi ma....